Royal IHC (1)

Baggerbedrijf de Boer - Dutch Dredging kiest opnieuw voor Royal IHC als solide partner voor de bouw van een custom-built 2.300m3 sleephopperzuiger

7 juni 2024

Baggerbedrijf de Boer - Dutch Dredging BV heeft Royal IHC de opdracht gegund van het ontwerp en de bouw van een custom-built sleephopperzuiger met een hopperinhoud van 2.300m3. De nieuwe sleephopperzuiger is een upgrade van de LESSE, de sleephopperzuiger die Royal IHC aan Dutch Dredging in 2019 leverde. De nieuwe hopper waarvoor nu het contract is getekend, voldoet aan de laatste IMO Tier III – Euro Stage V milieuregelgeving.

Royal IHC bouwde al vier custom-built schepen voor het Nederlandse baggerbedrijf. De LESSE, het laatst geleverde baggerschip, blijkt een veelzijdige sleephopperzuiger en past perfect op de internationale projecten van Dutch Dredging. Het succes van de LESSE, de groeiende behoefte naar vlootuitbreiding en de steeds strengere emissie-eisen in projectaanbestedingen was voor Dutch Dredging aanleiding om wederom voor Royal IHC als solide partner te kiezen voor de bouw van een upgrade van sleephopperzuiger LESSE.

Kees van de Graaf jr, directeur van Dutch Dredging: “De LESSE is een ideaal schip voor onderhoudsbaggerwerk. De lage diepgang, gecombineerd met state-of-the-art baggertechniek, maakt dat onze professionele crew optimaal kan baggeren. Dit zorgt ervoor dat we betrouwbaar en zeer concurrerend kunnen werken.”

De opdracht voor de bouw van deze nieuwe sleephopperzuiger onderstreept de constructieve samenwerking tusen Dutch Dredging en Royal IHC. Kees van de Graaf jr.: “De samenwerking met Royal IHC loopt soepel, met onze gezamelijke ervaring realiseren we een mooie nieuwe aanwinst van onze vloot”. 

“Het is een schoolvoorbeeld van hoe het beste van twee werelden samenkomt”, aldus Derk te Bokkel, directeur van Royal IHC. “De operationele ervaringen van Dutch Dredging met de LESSE en de technische expertise van Royal IHC vormden de basis voor verbeteringen in het ontwerp en hebben geresulteerd in een succesvolle upgrade van de LESSE.”