Wallpaperflare.Com Wallpaper

Innovatief ICP365™ platform maakt uitgebreide sanctie screening bereikbaar voor de kleinere ondernemingen

27 maart 2024

In een wereld waar internationale handel steeds meer onder de loep ligt door sancties en de controle op dual-use goederen, kondigt Export Control Group International met trots de lancering aan van hun innovatieve ICP365™ platform. Dit online platform is ontworpen om MKB-bedrijven binnen 90 dagen volledig sanctie- en exportcontrole compliant te maken.

De noodzaak voor maritieme bedrijven om hun compliance processen aantoonbaar op orde te hebben is urgenter dan ooit. Banken en andere financiële instellingen stellen steeds hogere eisen aan de internationale handelspraktijken van hun cliënten, vooral in het licht van de risico's op financiële en reputatieschade door non-compliance.

Als een van de eerste aanbieders maakt ECG International het mogelijk voor bedrijven met kleine aantallen transacties, naast sanctielijsten ook bedrijven te screenen die eigendom zijn van of gecontroleerd worden door personen, entiteiten of regio's waartegen OFAC, de Europese Unie en/of het Verenigd Koninkrijk sancties hebben ingesteld.

Jouw bedrijf sanctie- en export control compliant binnen 90 dagen

Het ICP365™ platform biedt een gestructureerde 30-60-90 dagen aanpak om een Intern Compliance Programma (ICP) uit te rollen voor de gehele organisatie. Deze benadering zorgt ervoor dat medewerkers snel aan de slag kunnen met het programma, met functies zoals:

 • Altijd en overal toegankelijkheid
  ICP365™ is online beschikbaar, zodat gebruikers zowel op kantoor, thuis als onderweg toegang hebben tot het platform.
 • Ken je klant
  Het platform biedt de mogelijkheid om klanten te controleren tegen sanctielijsten, waarmee onaangename verrassingen worden voorkomen.
 • Alles-in-één controle
  Gebruikers kunnen eenvoudig nagaan of exporttransacties vergunningplichtig zijn.
 • Risicoanalyse
  ICP365™ bevat een basis volwassenheidsscan om de risico's in kaart te brengen en te beheren.
 • Directe toegang tot specialistische kennis en ondersteuning
  Export Control Group International biedt directe toegang tot expertise en ondersteuning via de Export Control Officer as a Service™.

 

ICP365™ maakt compliance niet alleen eenvoudiger maar ook betaalbaarder, waardoor het geschikt is voor zowel grote ondernemingen als kleinere bedrijven. Export Control Group International zet hiermee een grote stap voorwaarts in het eenvoudig en tegen lage kosten ondersteunen van de maritieme sector en andere industrieën bij het navigeren door de complexiteit van internationale handelswetgeving en het vermijden van de valkuilen van non-compliance.

Voor meer informatie over hoe ICP365™ uw bedrijf kan helpen bij het bereiken van volledige compliance binnen 90 dagen, neem contact op met Export Control Group International via eco@ecginternational.eu, of bezoekt www.ecginternational.eu