Iro Nmt Banner

Jeroen de Graaf nieuwe directeur van IRO en van NMT

18 april 2024

Op 1 juni aanstaande treedt Jeroen de Graaf aan als directeur van de maritieme brancheverenigingen IRO en NMT. De Graaf heeft het unanieme vertrouwen gekregen van de besturen van beide organisaties omdat hij een unieke combinatie met zich meebrengt van politieke ervaring en stevige managementervaring in het bedrijfsleven.

IRO en NMT zijn beide succesvolle en financieel gezonde brancheverenigingen en werken al jarenlang samen op verschillende vlakken. Momenteel wordt onderzocht of een samenvoeging concrete meerwaarde oplevert. Het aanstellen van een gezamenlijke directeur is in dat proces een logische keuze. Een definitief besluit over een eventuele samenvoeging volgt echter later dit jaar en zal in dat geval ter goedkeuring worden voorgelegd aan de leden.

Jeroen de Graaf (48) brengt veel ervaring mee. Zo is hij politiek assistent van verschillende bewindspersonen geweest, waaronder van voormalig premier Balkenende, heeft hij management- en directiefuncties bekleed bij SNS-Reaal en de Volksbank en was hij Hoofd communicatie bij het Verbond van Verzekeraars. De besturen van IRO en NMT zien in hem de ideale kandidaat om de positie van de Nederlandse maritieme maak- en offshore-industrie nog verder te versterken.

De Graaf zelf kijkt ernaar uit om aan de slag te gaan. “Dit is mijn droombaan. Een functie op het publiek-private snijvlak, in sectoren die van strategisch belang zijn voor Nederland. Ik hoop snel kennis te maken met zowel de leden als de medewerkers van IRO en NMT.”