Lukotrans Logistics: “Ook als jong bedrijf is er veel mogelijk”
Arnold Dekker is bij Lukotrans Logistics verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten. Hij neemt ons mee in de groei van het relatief jonge bedrijf.
“In 2017 zijn er twee auto’s gekocht. We zijn inmiddels bijna acht jaar verder en nu hebben we 25 auto’s en 50 trailers.” Arnold klinkt trots als hij dit vertelt. Het bedrijf groeit hard. Er zijn momenteel zes vestigingen, verspreid over Nederland en het Verenigd Koninkrijk en een postadres in Duitsland. “Wij openen de vestigingen op plekken waar dat logisch is voor onze klanten. Emmen is zo’n beetje de hoofdplek voor de energiemarkt in Nederland, dus daar zitten we. Velsen-Noord is de springplank naar het Verenigd Koninkrijk. Dat is de manier waarop wij denken.” Dit is iets wat ook al in het achterhoofd gehouden wordt voor de eventuele toekomst. “Als een klant aangeeft iets op te willen zetten in, bijvoorbeeld, Polen, dan is het voor ons altijd mogelijk om te kijken of wij daar ook naartoe kunnen.” Het heeft volgens Arnold met vertrouwen en verbinden te maken. “Een klant verbindt zich aan jou. Die verbintenis is niet oppervlakkig. Je moet op elkaar kunnen bouwen. We gaan altijd voor lange termijn relaties.”
Met de grote jongens om tafel
Het aangaan van die lange termijn relaties wordt voor het bedrijf makkelijker nu ze verschillende ISO-certificeringen hebben. “Dat is iets waar ik heel trots op ben, dat we dat nu al voor elkaar gekregen hebben. Zeker omdat we zo’n klein bedrijf zijn”, vertelt Arnold. Lukotrans Logistics is afgelopen januari ISO gecertificeerd voor 9001/14001 en 45001. Wat betekent zo’n certificering voor een bedrijf? Arnold legt uit dat het de norm van veiligheid en kwaliteit aangeeft die zij uit willen dragen en die zij willen garanderen. En dat het deuren opent. “Het betekent dat we met de grote jongens om tafel kunnen. De certificering staat voor een bepaalde kwaliteit die je levert. Het is ook zo dat als je zelf ISO-gecertificeerd bent, je moet werken met bedrijven die dat ook zijn. Anders kun je niet garanderen dat de hele keten gecertificeerd is.”
In de offshore sector is snelheid en precisie erg belangrijk. “Als er op een offshore platform iets kapot is, moet het onderdeel wel zo snel mogelijk vervangen worden. Anders is de downtime op zo’n platform gewoon te lang. Dan praat je over tonnen, miljoenen verlies per dag. Je moet weten hoe het spel werkt in de sector om goed te kunnen meedraaien. Onze ervaring alsook de certificering helpt om aan te tonen bij welke partijen dat zo is.”
Volgens Arnold is het dan ook zeker de moeite waard om – ook als kleiner bedrijf – je ambities hoog te houden. “Met kennis, kunde en de drive om het maximale eruit te halen wat erin zit, is er een hele hoop mogelijk.”
Wil je meer weten over Lukotrans Logistics? Kijk dan op de website of neem contact op met Arnold.