Op zoek naar nieuw talent dat jouw circulaire uitdaging aangaat?
Veel bedrijven en organisaties hebben circulaire uitdagingen liggen waar ze zelf niet aan toekomen. Een tekort aan geld, mensen of tijd zit in de weg. Een oplossing hiervoor is het aanbieden van dat vraagstuk als stage of afstudeeronderzoek! Het Circolab Maritiem heeft als doel studenten te koppelen aan bedrijven. Dit zijn studenten op het mbo, hbo of op de universiteit die graag een stage willen lopen of willen afstuderen binnen circulariteit. Vanuit NMT-IRO werken we samen met onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven om de juiste personen aan elkaar te koppelen.
Heb jij binnen jouw bedrijf zo’n vraagstuk liggen? Meld je dan nu bij Rosanne van Houwelingen, projectmanager Innovatie bij NMT-IRO.
Circolab Maritiem
De maritieme maakindustrie heeft een grote uitdaging klaarliggen als het gaat om duurzaamheid. Nieuwe wet- en regelgeving, schaarse grondstoffen en de druk om emissies terug te brengen zorgen voor de noodzaak om te innoveren. Hoewel dit een uitdaging is, levert het ook grote kansen op. Eén van die kansen is een sterkere samenwerking tussen onderwijs en het bedrijfsleven.
Binnen het onderwijs vind je namelijk de gedreven, nieuwe talenten van de sector. De jong professionals die aan het eind van hun opleiding zitten en op zoek zijn naar een start in het bedrijfsleven. Het Circolab Maritiem werkt nauw samen met onderwijsinstellingen om studenten van alle achtergronden een kans te bieden hun kennis toe te passen. De circulaire vraagstukken uit de praktijk zijn voor hen de stap naar het werkende leven.
Voor de bedrijven die deze vraagstukken inbrengen, betekent dit niet alleen dat er iemand met een frisse blik het bedrijf binnenkomt. Via de onderzoeksprojecten, stages en afstudeeropdrachten die hieruit voortkomen, dragen de studenten bij aan de innovatie van het bedrijf. Het gaat bijvoorbeeld om studenten van de studies werktuigbouwkunde, industrieel productontwerp, maritieme techniek en technische bedrijfskunde. Zo is er nu een afstudeerster bezig met een onderzoek naar de milieu- en financiële impact van het refitten van schepen. Haar einddoel is om een tool te maken waarmee je kunt inschatten of een refit de moeite waard is.
De doorlooptijden van stages, precieze focuspunten, invulling en aantal dagen zijn per student verschillend. Dat zorgt ervoor dat het Circolab Maritiem voor heel veel verschillende soorten bedrijven een grote toegevoegde waarde kan hebben.
Wil jij jouw bedrijf aanmelden of meer informatie? Neem dan contact op met Rosanne.